Groenten hebben een positief imago

Een beetje verscholen tussen de velden ligt Verduyn, een Europese speler op het gebied van verse groenten maar nog altijd een familiebedrijf. Hanne Rondelez is er personeelsmedewerker. 

“Onze specialiteit is wortelen, met 120.000 ton per jaar zijn we Europees marktleider op dat vlak”, zegt Alexander Verduyn. “Het is iets wat we altijd al hebben gedaan, we zijn daar gewoon sterk in. Wortelen zijn bovendien een basisproduct, een volumeproduct dus al zijn er verschillende soorten.

We hebben vestigingen in het Noord-Franse Arras en in Spanje. Hier in Kortemark doen we vooral de verwerking van de groenten. Nogal wat arbeiders bij Verduyn komen uit het noorden van Frankrijk of zijn Polen uit de regio. De meeste bedienden komen uit de streek. Zo ook Hanne Rondelez, afkomstig uit Handzame en nu samenwonend in Werken. “Ik ben hier al 6 jaar, dit is mijn eerste job. Eerst heb ik hier een vakantiejob gedaan en dan stage, zo ben ik er ingerold. Gestart als onthaalbediende, naar administratief persoon en vervolgens naar personeelsmedewerker. …

Auteur: Jo De Clerck

Contacteer ons nu en ontdek onze passie voor kwaliteitsgroenten!

info@verduyn.be | +32 51 57 00 56
info@verduyn.fr | +33 3 21 73 14 14